Opening Hours

Ma. di. do. vr. 10:30-18:00 - Zat. 10:30-17:30 - Woensdag en zondag gesloten

Yi Peng en Loy Krathong Licht Festival Thailand

Festival Thailand – Van 11 t/m 13 november dit jaar wordt in Thailand Yi Peng en Loy Krathong (Licht Festival Thailand) gevierd. Loy Krathong in het hele land en Yi Peng in Chiang Mai. Dit feest wordt op de avond voorafgaand aan de volle maan in november gevierd.

 

Yi Peng en Loy Krathong Licht Festival Thailand

Loy Krathong

Tijdens de eerste volle maan van november wordt dit festival Thailand gevierd om het einde van de regentijd en de rijstoogst te vieren. De godin van het water, Mae Phra Khongkha, wordt geëerd door in rivieren, meren en vijvers ‘krathongs’ te laten drijven, vaartuigen in de vorm van een lotusbloem met kaarsen en versiersels. Hoewel dit een nationale feestdag is, wordt Loy Krathong vooral uitbundig gevierd in Sukhothai, Ayutthaya, Chiang Mai en in Bangkok.

Yi Peng

Licht festival in Chiang Mai om de volle maan te vieren. Vliegende lantaarns worden opgelaten, wat voor een uniek en bijzonder schouwspel zorgt.

Als de maan opkomt, verzamelt iedereen zich bij de rivier, waar lampionnen van bladeren in het water worden gelegd. De wegdrijvende lichtjes nemen het ongeluk met zich mee. Vervolgens wordt er een verhaal over één van de vorige levens van de Boeddha verteld over prins Vessantara, die beroemd was om zijn medeleven en vrijgevigheid.

Het Loi Krathong festival, of het ‘Festival van Lichtjes’, is een van de meest bekende festivals van Thailand. Tijdens volle maan in november verzamelen alle Thais zich langs rivieren, kanalen en meren om aldaar hun ‘krathong’ te water te laten.

 

Bronnen:

Tips Thailand

Wereld Feesten Almanak

 

<<< vorige <<<        >>> volgende >>>

 

Share with your friends

Yi Peng en Loy Krathong Licht Festival Thailand   Yi Peng en Loy Krathong Licht Festival Thailand  Yi Peng en Loy Krathong Licht Festival Thailand

Also find us on…

 Facebook Claai Sabaai Thaise Massage Amersfoort   Tripadvisor Claai Sabaai Thaise Massage Amersfoort   Instagram Claai Sabaai Thaise Massage Amersfoort   Linkedin Claai Sabaai Thaise Massage Amersfoort   Twitter Claai Sabaai Thaise Massage Amersfoort   Yelp Claai Sabaai Massage Amersfoort

Click here for our English Website