Opening Hours

Ma. di. do. vr. 10:30-18:00 - Zat. 10:30-17:30 - Woensdag en zondag gesloten

Unesco heritage status – Naud Thai of Traditional Thai Massage

Nuad Thai of Traditionele Thaise massage wordt beschouwd als onderdeel van de kunst, wetenschap en cultuur van de traditionele Thaise gezondheidszorg en heeft daardoor de Unesco heritage status gekregen.

Unesco heritage status

Als een niet-medicinale remedie en manuele therapie gaat het om lichamelijke manipulatie waarbij de masseur of masseuse  helpt het lichaam, de energie en de structuur van de patiënt in evenwicht te brengen om ziekten te behandelen waarvan wordt aangenomen dat ze worden veroorzaakt door de obstructie van de energiestroom langs ‘sen’, lijnen die kriskras het menselijk lichaam doorkruisen.

Deze manipulatie is bedoeld om de vier lichaamselementen te normaliseren: aarde, water, wind en vuur. Om geblokkeerde routes te openen, voeren Nuad Thai-therapeuten een combinatie van manipulaties uit met behulp van hun handen, ellebogen, knieën en voeten, samen met kruiden hete kompressen om ontstekingen te verminderen.

Momenteel wordt Nuad Thai in twee hoofdtypen ingedeeld: Nuad Thai-therapie en Nuad Thai voor gezondheidsbevordering. Nuad Thai heeft zijn wortels in zelfzorg in de Thaise boerenmaatschappij van vroeger; elk dorp had massage-genezers waar dorpelingen zich naar zouden wenden wanneer ze spierpijn hadden door te werken op het veld.

In de loop van de tijd hebben deze ervaringen zich ontwikkeld tot een formeel kennissysteem en is de Thaise massage onderdeel van het Medisch systeem van Thailand.

 

 

 

Unesco heritage status

 

 

 

Traditional Thai Massage or Nuad Thai has been granted the Unesco heritage status.
The Traditional Thai Massage is considered to be part of the art, science and culture of Traditional Thai Healtcare

 

 

Bezoek ook:

Unesco

BBC News

The Guardian

<<< vorige <<<        >>> volgende >>>

 

Share with your friends

Unesco heritage status   Unesco heritage status  Unesco heritage status   Valentijn Actie Duo massage

Also find us on…

 Facebook Claai Sabaai Thaise Massage Amersfoort   Tripadvisor Claai Sabaai Thaise Massage Amersfoort   Instagram Claai Sabaai Thaise Massage Amersfoort   Linkedin Claai Sabaai Thaise Massage Amersfoort   Twitter Claai Sabaai Thaise Massage Amersfoort   Yelp Claai Sabaai Massage Amersfoort   

Click here for our English Website